No 01.10.2024. biedrība “ERFOLG” ir uzsākusi 2023.gadā iesākta projekta “Kultūras maratons: Latvija un Vācija ar visām maņām” īstenošanu. Projekta dalībniekus sagaida aizraujošais ceļojums latviešu un vāciešu kultūras dzīlēs: mēs iepazīsimies ar latvieti Rihardu Zariņu un vācieti Vilhelmu Neimaini, gleznosim un garšosim nacionālus ēdienus, dalīsimies ar interesantiem faktiem…Kamēr jaunā projekta pasākumi tiek sagatavoti, aicinām iepazīties un izpildīt testus, kas tapuši projekta “”Kultūras maratons: Latvija un Vācija ar visām maņām” 1.posma ietvaros:

  • “Ko jūs zināt par Latviju?” https://ej.uz/kojuszinatparlatviju. Testā ir 10 jautājumi par Latvijas vēsturi, nacionāliem simboliem un svarīgākajiem notikumiem.
  • “Piparkūkas Latvijā un Vācijā” https://ej.uz/lv_tests_par_piparkukam. Tests satur 16 interesantus jautājumus, kas palīdzēs iepazīt piparkūku mīklas izstrādājumu vēsturi Latvijā un Vācijā.
  • “Ko jūs zināt par Vilhelmu Neimani” https://ej.uz/kojuszinatparneimani. Testā ir 19 jautājumi. Te ir apkopoti dati par izcila arhitekta -Vilhelma Neimaņa darbību Daugavpilī (Dinaburgā) un Rīgā. 
  • “Latviešu un vāciešu Lieldienu tradīcijas” https://ej.uz/lieldienutradicijas_tests. Tests satur 13 jautājumus, kuri sniegs jums nelielu ieskatu par latviešu un vāciešu Lieldienu svinēšanas tradīcijās.

Visiem testiem ir informatīvi-izglītojošais raksturs, un to izpildīšana neuzliek jums pienākumu.

Publikācija ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild biedrība „ERFOLG”

By ERFOLG