Andreja diena tiek pielīdzināta Ziemassvētkiem, tāpēc galdā tiek celti līdzīgi ēdieni.
Cūkgaļa ar putru, cūkas šņukurs, zirņi, cūkas speķis un rauši.
Ģrūdenis
Sastāvdaļas
Grūbu putraimi
Kartupeļi
Sīpoli
Cūkgaļa, cūkgaļas speķis
Sāls, pipari (pēc garšas)
Pagatavošana:
Grūbas vāra sālsūdenī, kamēr gandrīz mīkstas. Tad pievieno rupjākos kubiņos sagrieztus kartupeļus.
Kubiņos sagriež gaļu un sīpolus, tad uz pannas tos apcep un pievieno grūbām un kartupeļiem.
Visu vāra, līdz kartupeļi ir tik mīksti, ka gandrīz jau sāk izjukt un masa līdzinās biezputrai.