Lieldienas ir laiks, kad galds kļūst par īstu svētku centru – krāsains, gardumiem bagāts un pilns simbolikas. Gan Latvijā, gan Vācijā ir senas un skaistas Lieldienu tradīcijas, kas iedvesmo arī mūsdienās. Piedāvājam idejas, kā savienot abas kultūras jūsu svētku galdā! ![]()
![]()
Latvijā tradicionāli uz Lieldienu galda liek:
Krāsotas olas – košas, dabīgi krāsotas,
apaļas formas ēdienus, piem. pīrāgus vai pankūkas .
Pantāgu – saulaino Lieldienu ēdienu .
Vācijā iecienīts Lieldienu galdā:
Lammkuchen– kūka vai maize jēriņa formā – pavasara un atdzimšanas simbols.
Lieldienu zaķīši ēdama formā
Dažādos reģionos – cepta jēra vai truša gaļa, sparģeļi un vieglas pavasara piedevas.
Apvienojot tradīcijas, varat radīt Lieldienu galdu, kas būs ne tikai gardāks, bet arī bagātāks ar nozīmi un stāstiem. Lai jūsu svētki ir krāsaini, garšīgi un sirsnīgi! ![]()
![]()


