Rudens ir laiks, kad lauki ir novākti, klētis piepildītas ar ražu, un cilvēki svin gada darba augļus. Latvijā šajā laikā svin Miķeļus (Miķeļdienu) – senus rudens saulgriežu svētkus, kas apvieno lauku darbu noslēgumu, pateicību dabai un kopienas pulcēšanos. Tradicionāli tiek rīkoti rudens tirgi, sagatavots bagātīgs galds ar sezonas ēdieniem, notiek rotaļas, dziesmas un dejas, atzīmējot gada darba kulmināciju.
Vācijā pirmā oktobra svētdiena tiek veltīta Erntedankfest – svētkiem, kas simbolizē pateicību par ražu un dabas dāvanām. Svētku centrā ir baznīcu dievkalpojumi, altāru rotāšana ar augļiem un ražas groziem, gājieni ar ražas simboliem un svētku mielasts, kurā tiek baudīti sezonas produkti. Šie svētki vieno kopienu un saglabā cieņu pret dabas devumiem un tradicionālajām vērtībām.
Tabulā apkopoti galvenie svētku elementi – simboli, tradīcijas un ēdieni – katrā valstī, lai vieglāk redzētu līdzības un atšķirības: